21 Ağustos 2009 Cuma

Ilıcalı Kahveci

Yıllar önce Tansu Çiller başbakan ve o dönemde Erzurum tulum MHP'ye oy veriyor, hemen hemen herkes MHP'li. Erzurum'da tatildeyim.

Ben ve çocuklarım, kayınbiraderim ve çocukları ile eniştem ve çocukları kalabalık bir grup halinde sabah saat 03 veya 04 civarı Ilıca'ya çermiğe gittik amacımız ilk suya girebilmek.

Suyun henüz dolmadığını gördük, en az bir saat beklememiz gerekiyordu. Fırından yeni çıkmış mis gibi kokan ekmek ve sabah namazı için dükkanını açmış yaşlı bir bakkaldan da yine mis gibi peynir alarak çermiğe yakın bir kahveye girdik. 1 saatlik bekleme süresinde kahvaltı yapmak istedik.

Çoluk çocuk doyduktan sonra sıra Erzurum'a özgü o nefis keyf çayına geldi. Çaylarımızı yudumlarkende 3 yetişkin başladık sohbete ufak, ufak meleketin hali, ekonomi derken kendimiz siyaset konuşurken ve Çiller'i eleştirirken bulduk.

Eleştiri kesinlikle terbiye sınırları içerisinde yapılıyor olmasına rağmen, kahveci yanıma geldi ve cocuklarımıza duyurmamaya özen göstererek:

-"Bey bu mekanda başbakanı lütfen eleştirmeyin." deyince şaşırdım.

Sağa sola duvarlara baktım;

-"Ne o yoksa biz yanlışlıkla DYP nin lokalinemi geldik?" diye sordum

Kahveci sakin bir şeklide:

-"Hayır, burasının lokal olmasına gerek yok. Bu mekanda devlet büyükleri eleştirilmez." dedi.

Daha sonra konuşmalarımızın gidişatından kahvecinin ömründe MHP den başka partiye oy vermediğini hissettim, Doğruyol Partili olmamasına rağmen Tansu Çiller'in eleştirilmesinden rahatsız olmuştu.

Yukarıdakine benzer bir olay başka bir yerde yaşayamazsınız. Bu Erzurum'a ve Erzurumluya özgü bir davranıştır. Erzurumlu da kimsede olmayan duygular ve kendine özel davranışlar vardır.

Çoğu zaman başkaları için doğru olan şeyler onun yanlışıdır.

ÇÜNKÜ "O" DADAŞTIR