3 Şubat 2011 Perşembe

Telat YANIK (1967---)


Prof. Dr. Telat YANIK; Erzurum, Köprüköy İlçesi Güzelhisar köyünde 1967 yılında doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni k Bölümü’nden 1988 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin, Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. Yüksek Lisans programını 1991 doktora programını ise 1996 yılında tamamladı. 1998 yılında Doçent, 2004 yılında ise Profesör oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Ohio eyaletinde, Ohio State Üniversitesinin Doğal Kaynaklar Fakültesi Balıkçılık Bölümü’nde 1992-1994 yıllarında mesleğiyle ilgili Balık Besleme ve Fizyolojisi, Kırsal kesimlerde Balıkçılığın geliştirilmesi ve Moleküler Genetik konularında çeşitli projelerde çalışarak bilgi ve becerisini arttırdı. DPT tarafından yürütülen Doğu Anadolu Projesi (DAP) projesinde veri toplayıcısı olarak çalıştı. DPT ve Avrupa birliği işbirliği projeleri kapsamında “Avrupa Birliği Erzurum ve Bayburt illeri Alabalık Yetiştiriciliğinin Teşviki ve Kapasite Artırımına Yönelik Eğitim Programı “ projesinin koordinatörlüğünü yaptı.  TUBITAK, DPT ve BAP projelerinde yürütücü ve yardımcı araştırmacı olarak görevler aldı.


Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümünde 2006-2009 yılları arasında bölüm başkanlığı görevini yürüten Telat Yanık, halen bu bölümde “Öğretim Üyesi” olarak görev yapmaktadır.