2 Şubat 2011 Çarşamba

SELAHATTİN TAŞDÖĞEN (1951----)


Selahattin Taşdöğen, 1951 yılında Erzurum'da doğdu. 1986 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu.

İlk tiyatro çalışmasına, 1969'da Keloğlan Çocuk Tiyatrosunda başladı. Daha sonra  Türkbank Çocuk Tiyatrosunda devam etti. Oyunculuğunun yanı sıra Selahattin Taşdöğen aldığı eğitim doğrultusunda,  resim, sanat tarihi ve turizm öğretmenliği yapmaktadır.

Türkbank Çocuk Tiyatrosu'nda oyun yöneten, dekor yapan ve aynı zamanda asli görevi olan aktörlüğü sürdüren Selahattin Taşdöğen; Bakırköy Komedi Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Ercan Yazgan Tiyatrosu, Kenan Büke Tiyatrosu, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları, Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu ve Yasemin Yalçın Tiyatrosunda sahne aldı.

1974 yılında Selahattin Taşdöğen, tiyatro ve sinema çalışmalarının yanında beyaz cam ile de tanıştı. " Kuruntu Ailesi", " Üç Aşağı Beş Yukarı", " Dilin Kemiği", " Çılgın Bediş", " Bücür Cadı", " Kaynanalar", " Umut Taksi", " Çiçek Taksi", " Tatlı Kaçıklar", " Ayrılsak da Beraber"  film ve dizilerinde oynadı.