25 Ocak 2011 Salı

HAFIZ ALİ TEL (1983---)


Hafız Ali TEL;  1983 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlkokulda okurken aynı zamanda, Babasından Kur’an-ı Kerimi  okumayı öğrendi. Rahmetli Hafız İsmail BİÇER Hoca efendinin Beyazıt Cami’indeki Tilavet odasında, tilavet dersleri aldı. 1993 yılında Amasya Büyük Ağa Medresesi’nde Seyit Ahmet FIRAT hocanın rahle-i tedrisinde hafızlık eğitimine başladı. 3 yıllık eğitimi süresinde Hafızlık, Tecvid, Talim ve Kıraat dersleri aldı. Amasya’da kaldığı zamanlarda Amasya Belediye Konservatuarı'nda Tasavvuf Musikisi dalında makam dersleri aldı ve çeşitli musıki topluluklarında görevlendirildi.


Ankara’da İmam Hatip Lisesi’nde okurken; Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında il, bölge ve Türkiye birincilikleri bulunmaktadır. Askerlik dönüşü Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak Ankara Keçiören ve Konya’da görev yaptı. Halen Ankara Çankaya İlçesi Tapu Kadastro Camii’inde İmam Hatip olarak görev yapmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2009 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sebebiyle Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının Türkiye Finalinde Birinci olan Ali TEL; 10 - 21 Mart tarihleri arasında Kuveyt Sheraton Otel'de düzenlenen "Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması”'nda ülkemizi temsil etti. Etkili okuyuşu ve güzel sesiyle "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" kategorisinde hafız Ali TEL, dünya birincisi oldu.

Kaynak-Ankara Müftülüğü