11 Kasım 2012 Pazar

MUSTAFA ŞAHİN (1964----)


Prof. Dr. Mustafa Şahin; 1964 yılında Erzurum'da doğdu. 1970-1981 yılları arasında Erzurum'da ilk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra, 1981 yılında Atatürk Üniversitesi, Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı'nda yüksek öğrenimine başladı,1985 yılında "Erzurum'dan Bronz Bir Figürin" adlı tez ile mezun oldu. "Hermogenes Sorunu" adlı yüksek lisans tezini 1988 yılında, "Miletupolis Kökenli Mezar Stelleri ve Adak Levhaları" adlı doktora tezini ise 1994 yılında tamamladı.

1990 yılında S.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü'ne Araştırma Görevlisi olarak, 1996 yılında ise yine ayni bölüme Öğretim Üyesi olarak atandı. 1997 yılında Doçent unvanı aldıktan sonra 2003 yılında Profesörlüğe yükseltildi.

Sos Höyük, Kyzikos, Knidos kazılarına katıldı, Kızkalesi-Beyşehir Sualtı Yüzey Araştırması, Myndos Yüzey Araştırmaları, Myndos Kazısı, Bursa ve Çevresi Yüzey Araştırmaları ile Güney Marmara Sualtı Yüzey Araştırmaları’na başkanlık etti. Türkiye’nin Mozaik Envanterini Çıkarma, Zeugma Mozaikleri, Smyrna Agorası Heykeltıraşlık Buluntuları, Psidia Antiocheiası Heykeltıraşlık Eserleri, Knidos Yuvarlak Tapınak Terası Terrakotta Figürinleri, Beyşehir Gölü Yüzey Araştırmaları, Myndos Sualtı ve Anakara Yüzey Araştırmaları, Bursa ve Çevresi Kültür Varlıkları Envanteri ile Güney Marmara Sualtı Kültür Varlıkları Envanteri Projelerinde çalıştı.

Halen Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Mustafa Şahin’e ait yayınlanmış kitaplar:

1-Miletoupolis Kökenli Figürlü Mezar Stelleri ve Adak Levhaları (Figürliche Grabstelen und Weihreliefs aus Miletupolis), (Ankara 2000). Türk Tarih Kurumu.
2-Hellenistische Kohlenbecken mit figürlich verzierten Attaschen aus Knidos. Knidos-Studien 3 (Möhnesee 2003). Bibliopolis Verlag
3-Anadolulu Bir Mimar Hermogenes. (İstanbul 2003) . Ege Yayınları 
4-The Proceeding of III. International Symposium of the Mosaic of Turkey (Bursa 2007). Uludağ Üniversitesi yayınları