11 Kasım 2012 Pazar

Muhammed Halis ÖZSOY (1962---)


Muhammed Halis Özsoy, 1962 yılında Uzundere'de doğdu, babasının görevi sebebiyle ilkokul ve ortaokul öğrenimini çeşitli il ve ilçelerde sürdürdü. Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde bir yıl öğrenim gördükten sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne geçiş yaparak 1986 yılında buradan da mezun oldu.

Çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik veyöneticilik yaptı. Erzurum-Pasinler Yastıktepe Ortaokulu'nda tarih öğretmenliği ve müdür vekilliği, Erzurum Cumhuriyet Lisesi tarih öğretmenliği, Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu müdür yardımcılığı ve başyardımcılığı görevlerinin ardından müdürlüğünü yaparken, 2000 yılında Erzurum Lisesi müdürlüğüne atanmıştır.

Erzurum Lisesi Müdürü iken, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Erzurum  Uzundere ilçesi belediye başkanlığına seçilen Muhammed Halis Özsoy’un çok sayıda yayımlanmış makalesi ile; "Erzurum Tarihi ile ilgili Bibliyografya",  "Tarih Öğretiminde Metot", "Erzurum Kapıları I",  "Erzurum Kapıları II",  "Erzurum Çeşmeleri",  "Uzundere İlçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluş Tarihi"; İsimlerini taşıyan  altı adet basılmış kitabı vardır.