12 Kasım 2012 Pazartesi

DEMET SAĞIROĞLU (1968----)


Demet Sağıroğlu; 5 Aralık 1968 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlk, orta, lise eğitimini Ankara'da sürdürdükten sonra Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'ne girdi, 1988 yılında aynı üniversitenin şan bölümüne geçti.

Demet Sağıroğlu 1989 yılında Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Kayahan'ın " Ve Melankoli " isimli şarkısında vokal yapmasıyla profesyonel müzik yaşamı başlamış oldu.

1990 yılında, Kayahan ile birlikte seslendirdikleri "Gözlerinin Hapsindeyim" ‘le Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemelerinde birinci oldular ve Türkiye'yi Zagreb' de temsil ettiler.

1993'te katıldığı Pop Show Şarkı Yarışması'nda ikinci olan Sağıroğlu, 1994 eylül ayında aranjörlüğünü Uzay Heparı'nın, prodüktörlüğünü Şehrazat'ın yaptığı ve albüme adını da veren ‘'Kınalı Bebek'' ile büyük başarı yakaladı.

Sözleri kendisine ait olan ve müziklerini de kendisinin yaptığı ‘' Arnavut Kaldırımı'' , ‘' Hazan Mevsimi'' , ‘' Yadigar'' , ‘' Gönlünce Yaşa'' şarkılarının yer alan ilk albümü büyük beğeni kazandı.