11 Kasım 2012 Pazar

HİKMET DELİBAŞ (1941-1995)



Tümgeneral Hikmet Delibaş 1941 yılında Aşkale’de doğdu, ilk ve orta öğretimi Erzurum’da yaparak, 1960 yılında topçu Subayı olarak Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1970 yılına kadar çeşitli birliklerde Takım ve batarya komutanlığı yapan Hikmet Delibaş, 1970 yılında girdiği kara harp akademisini 1972 Yılında bitirerek kurmay subay oldu.

Kurmay subay olarak 66 ncı Mekanize Tümen İstihbarat ve İKK Şube Müdürlüğü, 6 ncı Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü, 1 nci Mekanize Piyade Tugay Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Okullar Dairesi Eğitim Şube Eğitim Kısım Amirliği, Belçika Mons’da Shape İstihbarat Dairesi Temel İstihbarat Şube Kısım Amirliği, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Özel Kalem Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, 39 ncu Piyade Tümen 49 ncu Mekanize Piyade Alay Komutanlığı görevlerinde bulundu.

1987 yılında Tuğgeneralliğe terfi ederek, bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Koordinasyon Daire Başkanlığına ve 5 nci Zırhlı Tugay Komutanlığına atandı. 1991 yılında tümgeneralliğe yükselen Hikmet Delibaş, Genelkurmay Lojistik Plan Daire Başkanlığı ile Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkan Yardımcılığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü.

12 Temmuz 1995 tarihinde Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinde İken vefat etti.

Kaynak-Gnl.Kur.Başklığı