23 Ekim 2010 Cumartesi

HATİCE TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN (1982----)

Hatice Tuğba Büyüküstün. 5 Temmuz, 1982 tarihinde Erzurumlu bir ailenin kızı olarak İstanbul’da doğdu. İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı.

“Sultan Makamı” adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı. 2004 yılında Çağan Irmak'ın yönettiği “Çemberimde Gül Oya” adlı dizideki Zarife rolüyle büyük çıkış yakaladı. Aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği “Gülizar” adlı televizyon filminde Şevket Çoruh ve Yetkin Dikinciler'le başrolü paylaştı.

Ayrıca yine Çağan Irmak'ın filmi “Babam ve Oğlum'da” oynadı. Aydın Bulut'un yönettiği “Ihlamurlar Altında” adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrolü paylaştı.

Hatay'da çekilen “Asi” adlı televizyon dizisinde Murat Yıldırım ile beraber başrol oynadı.Atv'de gösterilen “Gönülçelen” adlı dizide Cansel Elçin ve Umut Kurtala başrolleri paylaştı.

En son 2010 Mart ayında vizyona giren ve Müslüman bir kız ile Hıristiyan bir gencin aşkını konu alan “Yüreğine Sor” filminde de rol aldı.