21 Ekim 2010 Perşembe

FİKRET DADAŞ (1958----)

Fikret Dadaş 1958 yılında Erzurum’da doğdu. 1968 yılında Gazi İlkokulu, 1973 yılında Atatürk Ortaokulu ve 1976 yılında Atatürk Lisesini bitirdi.

1980 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Öğretmenlik yapmaya başlayan Fikret Dadaş, öğretmenliğinin yanı sıra yerel gazeteler ile Ankara Gazetelerinin Erzurum muhabirliğini yaptı.

Daha sonra Ankara’ya taşınan Fikret Dadaş öğretmenliği bırakarak, gazeteciliğe ağırlık verdi, bir süre gazetelerde muhabirlik ve araştırmacı gazetecilik yaptıktan sonra TBMM Televizyonunda çalışmaya başladı.

Meclis Tören Salonu’nda Dünya Diyabet Günü nedeniyle parmaklarından kan alınarak diyabet ölçümü yaptıran millet vekillerinden, dtp’li Sırrı Sakık’a "Kan almak mı, kan vermek mi hoşunuza gidiyor?"sorusu sorması ve Sakık’ın şikayeti üzerine, Fikret Dadaş TBMM Televizyonunda işten çıkarıldı. 2005 yılında başladığı hukuki mücadelede sonuna kadar giderek, önce İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurma kararı aldırdı, 2008 yılında ise, bu uzun soluklu mücadelede davayı kazanarak, görevine geri döndü.

Halen TBMM televizyonunda görev yapmaktadır.