3 Ağustos 2010 Salı

DOĞAN HATTATOĞLU (1953----)


Doğan Hattatoğlu 1953 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra saatçilik yapmaya başladı. 1979 yılında Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü hizmetine girdi.

Karayollarında çalıştığı süre ayni zamanda Yolspor kulübünde futbol antrenörlüğü ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Bu kulübe tesis kazandırmak adına mimari ve inşaat faaliyetlerini bizzat yürüttüğü Yolspor Spor Tesisleri kompleksini tamamladı.

Bu kompleksin spor tesisleri müdürlüğünü yaptıktan sonra da Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Sorumlusu olarak görevinden emekli oldu.

Çocukluğundan bu yana eli oymaya ve çakmaya yatkın olduğundan maket çalışmalarına olan özel ilgisi ve İstanbul’da yapılan MiniaTürk çalışmasından da etkilenerek, Erzurum tarihinde yer alan önemli eserlerin maket çalışmaları ile hobi olarak ilgilendi.

Bu çalışmaları ilerleterek kendine ait bir koleksiyon oluşturarak 24 çalışma yaptı. Çevresinin isteklerini daha fazla dayanamayarak eserlerini 12 Mart 2004 tarihinde Erzurum’da sergiledi ve yoğun ilgiyle karşılaştı. Bu sergiden sonra Erzurum Valiliğinin isteği üzerine aynı koleksiyonu 3-6 Haziran 2004 te Travel Turkey Uluslar arası Turizm Fuarında Erzurum Standını temsil etmek üzere sergiledi.

2005 yılında TÜYAP fuarında ve 7-13 Mart 2005 de TBMM Şeref Holünde eserlerini sergiledi.

http://erzurumminiaturk.blogspot.com/