2 Ağustos 2010 Pazartesi

BURHAN KAZMALI (1959----)

1959 Yılında Erzurum’da doğdu. Eğitiminin bir bölümünü Erzurum’da ve Karamürsel’de tamamladı, İlk ve orta okul Erzurum’da, liseyi ise Karamürsel’de okudu.

Gazeteciliğe önce Karamürsel’de günlük olarak yayınlanan Expres Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Şiir ve köşe yazarlığıyla birlikte 1981 yılında profesyonel gazeteciliğe yöneldi. Karamürsel’de çalışırken Kocaeli Gazetesi, Milliyet ve Bulvar gazetelerinin temsilciliklerini yaptı. Kısa süre içinde Karamürsel Expres Gazetesinin Yazı İşleri Sorumlu Müdürlüğünü yaptı. 1983 yılında Kocaeli’nde günlük olarak yayınlanan Kocaeli Gazetesinde muhabir olarak göreve başladı.

Söz konusu gazeteden bazı arkadaşlarıyla birlikte ayrıldıktan sonra Kocaeli’nin en çok dinlenen ilk radyo istasyonlarından Radyo Ses’te Genel Yayın Müdürlüğü yöneticilik yaptı.

1995 yılında Yalova’nın il olmasının ardından Burhan Kazmalı Yalova’da ‘Yalova’ adıyla yayınlanan haftalık gazeteyi çıkardı ardından Yalova’da günlük olarak yayınlanan Haberci Gazetesinin Haberler Müdürlüğünü yaptı.

2002’de emekli olduktan sonra yayın hayatını bu kez kendi şirketine ait YALOVA ÇİZGİ gazetesinde sürdürdü gazetenin sahipliği yaptı ve halen bu göreve devam ediyor.