29 Mart 2011 Salı

TUNCAY KEMERTAŞ (1971----)


Tuncay Kemertaş; 7 Şubat 1971 tarihinde  İzmir’de dünyaya geldi. Eğitimini İzmir’de tamamlayarak 1995 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Hidrobiyoloji Anabilim dalından mezun oldu.

Aslında bir deniz biyologu olan Tuncay Kemertaş babası Mükerrem Kemertaş’tan aldığı Türk Halk Müziği aşkı ve yeteneği ile,  lise ve üniversite yıllarından itibaren  bağlama çalarak ve korolarda yer alarak ileride Türk Halk Müziğinde söz sahibi olacağını gösterdi.

1989 yılında TRT İzmir Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak Walter Straus, Caner Ruhselman ve Nural Altar yönetiminde “Çok Sesli Gençlik Korosu”nda yer aldı. 1991 yılında ise TRT’nin düzenlediği “Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması”na katılarak bölge birinciliği ve Türkiye ikinciliğini kazanan Tuncay Kemertaş, 1992 yılında açılan “Yurttan Sesler Topluluğu” Koristlik sınavını da kazanarak TRT’de konumunu pekiştirdi.

Özellikle Erzurum ve Kerkük yöre türkülerinde eşsiz bir yorumu olan  Tuncay Kemertaş 2002 yılı itibari ile kadrolu olarak, Türk Halk Müziği Yurttan Sesler Topluluğunda görevine devam etmektedir.