27 Mart 2010 Cumartesi

AHMET CİNİSLİ (1959----)


Ahmet Cinisli 16 Eylül 1959 tarihinde Erzurum Kadana mahallesinde dünyaya geldi. Daha sonra Dadaş olmanın vasıflarını ve Erzurum gelenek, göreneklerini en iyi şekilde öğrenebildiği ve ayrıca üniversite tahsilini tamamladığı Dere mahallesine yerleşti.

1997 yılında Elazığ Fırat üniversitesinde Bilgisayar eğitimi alarak formatör oldu. Halen Yakutiye Atatürk Lisesinde yönetici olarak görev yapmaktadır. Öğretmenlik branşı ise Fizik-Bilgisayar Formatörlüğüdür.

Ahmet Cinisli bunun dışında müzikle yoğun bir şekilde iç içedir. Müzikle ilgisi küçük yaşlarda başlayarak, Halk Eğitim merkezi ve Halk oyunları derneklerinde THM solisti olarak çalışmalar yapmıştır.


Betül Dövenler, Ziya Akpolat ve Merhum Suat Işıklı yönetimindeki THM korolarında görev almış, Suat Işıklı, Mehmet Çalmaşur ve Fuat Lehimler ile çalışma fırsatı bulmuştur.

Erzurumlu büyük halk müziği üstadı Mehmet Çalmaşur dan birebir ders almıştır. Erzurum’da ünlü Ömür Aile Çay Bahçesin de ve daha bir çok etkinlikte yıllarca sahne alan Ahmet Cinisli; Ankara ve Eskişehir’de de sahnelerde çalışarak büyük beğeni kazanmıştır.

1977 yılında Gönül Plaktan “Gönül Yarası” adlı kasetini çıkaran Ahmet Cinisli, TRT Ankara radyosunda yapılan sınav sonucun da TRT Erzurum Radyosuna, mahalli ses sanatçısı olarak yıllarca program yapmış ve yapmaktadır.

Halk Eğitim Merkezinde THM korosu kuran Ahmet Cinisli; nota, solfej ve repertuar dersleri vermektedir. Erzurum Türkülerini en iyi bilen sanatçılarımızdandır.

Ahmet Cinisli bütün bu faaliyetlerinin dışında;
http://www.turkulerleerzurum.com/ sitesi; facebook’ta
Erzurum ve Erzurumlunun tanıtımını başarı ile yapmaktadır.