6 Ocak 2015 Salı

MEHMET RACİ ALCAN (1962----)


M.Raci Alcan; 1962 yılında Erzurum'da doğdu, ilkokul, ortaokul ve liseyi Erzurum'da tamamlayarak, Atatürk Üniversitesi, Muhasebe Meslek Yüksek Okulu ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

İlkokul yıllarından itibaren müziğe ilgi duyan M.Raci Alcan; 1976-82 yılları arasında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği'nde saz sanatçısı olarak faaliyette bulundu. 1980-82 yılları arasında Erzurum Radyosu Yurttan Sesler Korosu'nun programlarına saz sanatçısı olarak katıldı.

1982 yılında TRT Kurumu'nun açmış olduğu Türk Halk Müziği, Yetişmiş Sanatçı sınavında başarılı oldu ve kadrolu saz sanatçısı olarak 1992 yılına kadar çalıştı. 1992 yılında Gençlik Koro'suna koro şefi ve öğretmen olarak atandı.

TRT Erzurum Gençlik Korosu'yla birlikte Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Üniversite Korosu , Narman Türk Halk Müziği Korosu ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Erzurum’da bulunan ilk ve orta dereceli okul korolarında eğitmen ve şef olarak görev yaptı.


1995 yılında Erzurum’da Yılın Sanatçısı seçilen M.Raci Alcan, 1999 yılından itibaren Yurttan Sesler Korosuyla; Beraber ve Solo Türküler, Türküler ve Oyun Havaları ve Yurttan Sesler Programları'nı yönetti. Aşığam Ben Sana, Bu Abdal Postudur Sakın Hor Bakma, Hak'ka Teslim Olmuşum, Mavilim Hangi Ellidir, Moğurçur Deresi, Su Vadi-hayrete Herseng İle Ceng Eyler türkülerini  notaya aldı.