Kullanılan Malzemeler :200 gram yeşil mercimek, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı salça, 1 adet Soğan (orta), 100 gram tereyağı, bir su bardağı un, yeterince su, tuz ve tarhın. Hazırlanışı :Un içerisine su, tuz, yumurta konularak katı bir hamur yoğrulur, biraz bekledikten sonra hamur açılır, makarna gibi ince ince kesilir. Diğer taraftan mercimek iyice pişirilir doğranan soğan yağla pembeleştirilir. Tarhın, salça, su katılır üzerine mercimek ilave edilir kaynatılır, üzerine kesilen çorbalık hamurlar karıştırılır. Bir kaç taşım kaynatıldıktan sonra servis yapılır. Kaynak-Hatice Püskülcü |
Erzurum ve Erzurumluya yönelik araştırmalar, anılar ve yazılar. Blog'da mevcut olan her şeyi kaynak göstererek alabilirsiniz.