Malzemeler; 200gr kıyma, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 1 küçük soğan , taze çekilmiş karabiber, 1,5 çorba kaşığı su, 250gr un, 250gr yoğurt bir tutam kuru nane, 50gr tereyağı.
Hamur iyice yoğrulduktan sonra kalınca yufka halinde açılarak 3 cm eninde şeritler halinde kesilir. Elde edilen şeritler üst üste dizilerek çaprazlama darbelerle üçgen halinde kesilerek kaynayan suya atılarak haşlanır. Suyu süzüldükten sonra tepsiye alınır, üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı dökülür.
Bunun üzerine zevke göre, ya kavrulmuş kıyma veya küçük küçük doğranmış ve tereyağında pembeleşin-ceye kadar kavrulmuş soğan ile maydanoz ve nane dökülür, sıcak olarak yenir.
Kaynak-Hatice Püskülcü