Erzurum ve Erzurumluya yönelik araştırmalar, anılar ve yazılar. Blog'da mevcut olan her şeyi kaynak göstererek alabilirsiniz.
27 Aralık 2015 Pazar
ŞALGAM DOLMASI
MALZEMELER:
1 kg şalgam, 200 gram kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 1 adet soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, Tuz, Karabiber,
Birkaç diş sarımsak,
Yoğurt.
HAZIRLANIŞI:
Kıymaya soğan rendelenip ilave edilerek, pirinç, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Soyularak ince dilimler haline getirilerek tuzlanıp ve bir süre dinlenmeye bırakılmış şalgam dilimleri arasına köfte haline getirilmiş et yerleştirilerek tencereye dizilir. Üzerine tereyağı ile karıştırılmış salça gezdirilerek, şalgamlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sarımsaklı yoğurt dökülerek, servis yapılır.