Malzemeler:
Bir bağ pazı veya evelik yaprağı, yarım kg pilavlık
bulgur, yarım kg taze soğan, yarım kg lor (isterseniz lora biraz beyaz peynir
katabilirsiniz), dört kaşık kaymak, bir buçuk bardak süt.
Hazırlanışı:
Taze soğan ince ince kıyılarak, yarım kaşık tereyağı ile kavrulur,
üzerine bulgur ilavesi ile pilav şeklinde hazırlanarak bir müddet demlenmeye
bırakılır, içerisine 2 yemek kaşığı kaymak karıştırılır. Pilav soğuduktan sonra lor karıştırılarak
iyice harmanlanır.
Pazı veya evelik yaprakları saplarından temizlenerek,
sıcak suya daldırılıp çıkarılır. (Kesinlikle suda kaynatılmaz.)
Sıcak suya daldırılıp çıkarılan yapraklar içerisine hazırlanan
iç, dolma şeklinde sarılarak düzgün bir şekilde tepsiye dizilir, tepsiye bir
buçuk bardak süt dökülür ve dolmalar üzerine kalan kaymak paylaştırılır. Tepsi
ocak üzerine konarak, bir taşım kaynatılır ve fırına alınarak, hafif
kızarıncaya kadar fırında tutulur. Fırından çıkarılan tepsinin üzerine eritilmiş
tereyağı dökülür. Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt
ilave edilir.
Kaynak: Hülya Uluğ