19 Temmuz 2016 Salı

İHTİLAL


Nasıl adlandırıyorsanız bilmiyorum; Hiçbir darbe veya ihtilal halkın yararına olmamıştır, her zaman bölünmeler olmuş. Mağdurlar, mazlumlar ve zalimler yaratmıştır.

27 Mayısta 12 yaşında ve ortaokul öğrencisi olarak Erzurum’daydım.  3ncü Ordu ve başındaki komutan olan Ragıp Gümüşpala’nın ilk haftalar Ankara’ya biat etmemesi nedeniyle ve Cemal Aga’ya rağmen! Erzurum semalarında tehditkar bir şekilde savaş uçaklarının uçurulduğuna tanık oldum ve o korkuyu büyüklerimle birlikte tattım. Daha sonrasında Karskapı Askeri Hapishanesine doldurulan ve muhalif oldukları düşünülen sivilleri dinledim.

1970lerdeki muhtıralarda!  Hem de Genel Kurmay Karargahında vatani görevimi yapmaktaydım. Ayni üniformayı giyen askerin nasıl birbirine kuşku ile baktığını gördüm ve o günkü rezilliklere; komutanların kendi menfaat hesapları doğrulusunda karargahta askere nasıl fitne ve fesat bulaştırdıklarına tanık oldum.

12 Eylül denen rezaleti Türk Hava Yollarında çalışırken İzmir'de yaşadım ve sonuçlarını birlikte gördük.

Yakın günlerde yaşadığımız girişimin mağduru ise kesinlikle emir kulu rütbesiz askerler ve Türk Ordusunun itibarı olmuştur. 

Askeri kariyerinde yeteneği, cesareti ve bilgisi olmadığı için ilerleyemeyeceğini düşünen bütün silik askerler, ihtilal yapmak yoluyla bir şey olmaya çalışmışlardır. Vatan ve Millet onların umurunda bile olmamıştır. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk Türk Askerini siyasetten uzak tutmaya çalışmıştır.  

Naci Püskülcü


14 Temmuz 2016 Perşembe

YEDİGÖLLER (İSPİR)

Yedigöller; Erzurum’a 176 km, İspir’e ise 30 km mesafede, Kaçkar Dağlarının eteklerinde ve 3050 metre rakımda Moryayla mevkiinde oluşmuş irili ufaklı yedi adet buzul gölünden meydana gelmektedir. 

Göllerin suları Yedigöl Deresi aracılığıyla Salaçur Vadisi’nden geçerek Çoruh Nehri’ne ulaşır ve ünlü kırmızı benekli alabalığa ev sahipliği yapar. Bu nokta Çoruh Nehrinin kaynağı kabul edilir.

13 Temmuz 2016 Çarşamba

TEPSİCİK GÖLETİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalar sonucu inşasına 2014 yılında başlanılan ve 2015 yılı sonunda su tutması tamamlanan  Erzurum’a 47 km mesafede ve Aşkale’nin Tepsicik Köyü sınırları içerisinde oluşturulan bu gölet; 10 metre dolgu yüksekliği  ile 2 milyon 250 bin metreküp su tutma kapasitesine sahiptir.